Vastgoed- en gebiedsontwikkeling

42 zorgappartementen verkocht in Apeldoorn

We hebben 42 zorgappartementen in het project Julianakwartier te Apeldoorn verkocht aan het Bouwinvest Healthcare Fund. De woningen zullen grotendeels worden verhuurd in het middenhuursegment aan zelfstandig wonende senioren die op afroep zorg nodig hebben.

De woningen zijn gelegen in het Julianakwartier, waar Bouwinvest eerder 106 woningen voor zwaardere ouderenzorg en gehandicaptenzorg kocht. De 42 nieuw aangekochte zorgappartementen bevinden zich in twee kleinschalige gebouwen. In een van de gebouwen wordt een multifunctionele ontmoetingsruimte ingericht en wordt een hospitality host aangesteld die een verbindende factor binnen het complex vormt. In het andere gebouw komt ook een commerciële ruimte, die zal worden gehuurd door de gemeente Apeldoorn voor Samen055. Dit is een gemeentelijke instantie waar bewoners uit de (directe) omgeving terecht kunnen als ze zorgen of vragen hebben op het gebied van welzijn, opgroeien en opvoeden, werk, geld of zorg.

Bijna energieneutraal (BENG)

Het project wordt gebouwd door ons zusterbedrijf Nijhuis Bouw. Daarbij worden de woningen op een hoger duurzaamheidsniveau gerealiseerd dan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG) voorschrijven. Deze investering past dan ook bij het doel van Bouwinvest om Paris Proof te zijn in 2045.

”Met de realisatie van deze duurzame gebouwen zijn we een iets andere koers gevaren dan oorspronkelijk bedacht. Een volledig 1e lijns zorgcentrum is helaas niet haalbaar gebeleken, maar door de combinatie van de huisvesting van Samen055 en 42 zorgappartmenten wordt een urgente behoefte ingevuld. Tevens wordt hiermee de transformatie van het voormalige Juliana Ziekenhuis naar een nieuwe woonwijk met een combinatie wonen en zorg voor diverse doelgroepen afgerond” aldus Marco Spekreijse, Adjunct directeur Vastgoedontwikkeling bij Explorius.

Oplossen tekort seniorenwoningen

Nederland kent een woningbouwopgave van ongeveer 850.000 woningen tot 2035. Daarbij is er ook een groeiende behoefte aan woningen voor senioren met of zonder zorgvraag. Dit jaar riep Bouwinvest gemeenten en zorginstellingen op om gebruik te maken van de investeringskracht van institutionele beleggers om het nijpend tekort aan passende huisvesting voor senioren met en zonder zorgvraag weg te werken.

“Passende huisvesting voor ouderen is een grote maatschappelijke uitdaging. De groep ouderen in Nederland groeit en ouderen worden ook steeds ouder. Door in dit soort zorgwoningen te investeren, kunnen wij als investeerder voor pensioenfondsen maatschappelijke impact hebben én een stabiel rendement genereren,” aldus Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Fund Investments bij Bouwinvest.

Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico