Vastgoed- en gebiedsontwikkeling

Bas over vastgoedbeheer: geen dag is hetzelfde.

Als vastgoedbeheerder zit je continu in de dynamiek van alle facetten die het vastgoedbeheer vraagt: van onderhandelingen met nieuwe huurders tot het opzetten van een nieuw kantoorconcept, van het afhandelen van technische klachten tot het opstellen van een MJOP. Geen dag is hetzelfde.

Mijn naam is Bas ten Doeschot en ik werk al bijna 4 jaar met heel veel plezier bij Explorius in de functie van Manager Vastgoedbeheer. In 2020 kon ik in deze nieuwe functie starten met als doel het beheer van het vastgoed binnen Explorius en Nijhuis op te tuigen. Echt pionieren dus! Inmiddels beheren we een interessante vastgoedportefeuille. Die bestaat hoofdzakelijk uit commercieel vastgoed, variërend van diverse kantoorgebouwen en parkeerterreinen tot een megabioscoop en een zwembad. De gebouwen bevinden zich overwegend in Oost Nederland, maar ook in het Noorden en richting de randstad beheren we vastgoed.

Als vastgoedbeheerder zit je continu in de dynamiek van alle facetten die het vastgoedbeheer vraagt: van onderhandelingen met nieuwe huurders tot het opzetten van een nieuw kantoorconcept, van het afhandelen van technische klachten tot het opstellen van een MJOP. Geen dag is hetzelfde. De meeste taken pakken we zelf op, maar uiteraard huren we ook wel eens externen in.

Wanneer we een (kantoor)gebouw kopen, kan het zijn dat dit gebouw vlak voor onze aankoop weinig aandacht heeft gekregen. Het is dan elke keer een mooie uitdaging om alle processen onder controle te krijgen, zoals energiemanagement of het inkopen van diensten. Vervolgens kijken we hoe we bijvoorbeeld de huurstroom kunnen optimaliseren of het gebouw kunnen verduurzamen. Een mooi voorbeeld is het Gezondheidscentrum Hoendiep in Groningen. In het eerste jaar hebben wij hier veel energie in gestoken om de boel weer op de rit te krijgen. Dit doen we uiteraard samen met diverse collega’s van zusterbedrijf Nijhuis Bouw en in samenspraak met onze huurders. Na een tijdje kregen we van diverse huurders complimenten over onze aanpak. Dat is bij ons de essentie van goed vastgoedbeheer: tevreden huurders. En als dat lukt, dan ben ik daar best trots op.

Het grote voordeel van werken bij Explorius is dat we ons eigen vastgoed beheren, dit maakt het commitment en verantwoordelijkheidsgevoel veel groter. Daarnaast kunnen we snel schakelen als er bijvoorbeeld geïnvesteerd moet worden. Door de grote diversiteit in de objecten die we beheren en de huurders in deze panden, moeten we snel kunnen reageren om zo de juiste belangenafweging te maken en de juiste beslissingen voor onze huurders en onszelf te maken.

Wij houden van innoveren. Zo zijn we telkens opzoek naar tools die ons werk vergemakkelijken. Ook experimenteren we met de nieuwste toegangs- en reserveringssystemen, vergaderconcepten of een digitale receptie in onze gebouwen.

Explorius is een onwijs leuk bedrijf om voor te werken. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid en als het nodig is helpen we elkaar. We sluiten de werkweek altijd af met de gezellige vrijmibo en daarnaast hebben we regelmatig teamuitjes.

De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om een goede basis op te bouwen voor de afdeling vastgoedbeheer. De aankomende jaren willen we verder ontwikkelen en groeien. Om dit mogelijk te maken zijn we op zoek naar een Vastgoedbeheerder. Ben jij resultaat- én klantgericht, doortastend en beschik je over een hoog verantwoordelijkheidsgevoel? Check dan hieronder de vacature!

Geen uitdaging is te groot

Kom jij het verschil maken?

In een wereld waarin niets onmogelijk is, is geen uitdaging te groot. Ons creatieve brein staat dus nooit stil. Zo ontwikkelen wij op unieke wijze oplossingen voor gebieden en vastgoed met altijd een optimale verbinding tussen de mens en zijn omgeving.

Explore deze vacature!

Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico