Vastgoed- en gebiedsontwikkeling

Explorius verkoopt transformatieproject in Apeldoorn aan Bouwinvest

We hebben het zorgproject JFK in Apeldoorn verkocht aan Bouwinvest Healthcare Fund. In dit project transformeren wij een oud belastingkantoor naar een duurzaam woonzorggebouw met drie functies: 39 huurwoningen, een particulier woonzorgcomplex met 41 kamers en een huis voor begeleid wonen met 20 studio’s.

Na oplevering huurt Driesprang (onderdeel van Estea Zorg) het woonzorgcomplex en ’s Heeren Loo het huis voor begeleid wonen. De combinatie van drie zorgfuncties in één gebouw is bijzonder, het uitgangspunt is dat de verschillende functies elkaar versterken. De huurders van de 39 woningen kunnen gebruik maken van thuiszorgdiensten en de gezamenlijke huiskamer van het woonzorgcomplex. Deze woningen zijn geschikt voor zwaardere thuiszorg.

Christian Schouten, Head of Dutch Transaction Management, zegt:

“Er is een groeiend tekort aan passende huisvesting voor senioren met en zonder zorgvraag. Wij zijn dan ook trots dat Bouwinvest namens investeerders meer dan €300 miljoen aan acquisities gaat doen dit jaar, voor het overgrote deel in zorgvastgoed. Met dit project maken we het verschil door ons te richten op duurzaamheid, transformatie en het waarborgen van goede pensioenuitkeringen.”
(tekst gaat hieronder verder)

Het kantoor was de eerste vestiging buiten Den Haag voor de Belastingdienst. Apeldoorn werd daarmee de zogeheten “tweede schrijftafel van het land”. Hier bevond zich de eerste ponskaartencentrale (later rekencentrum) met vele – voor die tijd erg kostbare – computers.

Sjoerd Dijs, ontwikkelaar bij Explorius, vertelt:

“Bij het ontwikkelen van de nieuwe functie en bouwplannen moest het monumentale karakter behouden blijven. Dat betekende dat aan de gevel eigenlijk niets mocht worden veranderd. Het bleek dan ook een hele puzzel om dit uitgangspunt te verenigen met de vele wensen van beide huurders, Bouwinvest en onze ambities op het gebied van circulariteit en duurzaamheid. Wij zijn erg trots op het resultaat. Niet alleen omdat de bedreiging voor het monument door leegstand en verval is weggenomen, maar ook omdat substantieel in extra woningen wordt voorzien voor mensen met een zorgvraag in Apeldoorn.”

Vanuit de circulariteitsgedachte worden het bestaande casco, gevelelementen en dakisolatie zoveel mogelijk on site hergebruikt. Bijzonder is dat het monumentale complex na transformatie een hoge duurzaamheidsscore heeft (GPR gemiddeld 8,3 en een BENG 2 score van 0). Dit is een aanmerkelijk hoger duurzaamheidsniveau dan de wettelijke eisen voorschrijven voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). De transformatie wordt uitgevoerd door Nijhuis Bouw.

Geen uitdaging is te groot

Verbeeldingskracht is de sleutel tot succes

In een wereld waarin niets onmogelijk is, is geen uitdaging te groot. Ons creatieve brein staat dus nooit stil. Zo ontwikkelen wij op unieke wijze oplossingen voor gebieden en vastgoed met altijd een optimale verbinding tussen de mens en zijn omgeving.

Explore onze projecten

Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico