Vastgoed- en gebiedsontwikkeling

Natuurbehoud door boomverplaatsing

Onze drive ligt in het maken van een omgeving waarin mensen gelukkig zijn. Dat doen we door de verbeterkansen van de leefomgeving te benutten, wat ook betekent dat we kijken naar de bestaande kwaliteiten van een gebied. Wat te denken van bijvoorbeeld De Telgen III in Heeten: een bedrijventerrein waarbij kwaliteit geleverd wordt door bestaande bomen? Koen vertelt.

In Heeten zijn we druk bezig met de realisatie van bedrijventerrein De Telgen III. “In het voortraject hebben we gekeken of de bestaande bomen op deze locatie te handhaven zijn en dus inpasbaar in het nieuwe bedrijventerrein. Door de indeling van het nieuwe bedrijventerrein en stedenbouwkundige keuzes die gemaakt moesten worden, bleek helaas dat de bomen niet goed inpasbaar waren in het plan.”

“Omdat we van mening waren dat het kappen van 21 gezonde essen en 3 eveneens gezonde zomereiken erg zonde zou zijn, hebben we onderzocht of we ze niet zouden kunnen verplanten. De bomen zijn relatief jong en verkeerden in vitale toestand, dus bleek het een uitermate geschikte mogelijkheid de bomen te behouden: we zouden ze een nieuwe plek geven op het bedrijventerrein.”

“Inmiddels zijn de bomen verplant en staan ze op hun nieuwe standplaats. Omdat de bomen van dusdanige grootte zijn, geven ze het nieuwe bedrijventerrein een volwaardige invulling. Het terrein oogt direct al heel volwassen door de robuuste groenstructuur. Ook de direct aanwonenden zien het behoud van de bomen als groot voordeel. ”

Als ontwikkelaar zijn we er van overtuigd dat we in onze projecten kunnen bijdragen aan het welzijn van de mensen die op de projectlocaties (gaan) wonen of werken. In Heeten doen we dat door niet te kiezen voor kap en herplanting, maar door te kiezen voor verplanting. Grotere bomen hebben een groter effect in het tegengaan van hittestress en dus leefbaarheid en toekomstbestendigheid van onze leef- en werkomgeving. Op deze manier willen we ontwikkelen met oog voor de huidige en toekomstige maatschappij.

Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico