Vastgoed- en gebiedsontwikkeling
Project

Bammens - Maarssen

Type
Conceptontwikkeling, gebiedsontwikkeling, vastgoedontwikkeling, transformatie
Bouwjaar
2023
Plaats
Maarssen

Duurzame en gezonde verstedelijking tussen Vecht en Kanaal

Het Bammensterrein krijgt een eigen karakteristieke stedenbouwkundige opzet met een divers en breed woonprogramma. Hier ontstaat een nieuwe en unieke woonwijk met een omvang van 250 tot 300 woningen. Hier wordt straks gewoond in de context van de industriële historie van de plek.

Concept en ambitie

De transformatie van het gebied biedt unieke kansen. Wat nu nog een vrijwel volledig verhard gebied is met bedrijfsgebouwen en opslag, kan straks een duurzaam, groen en toekomstgericht gebied worden. Het industrieel karakter blijft zichtbaar en geeft de locatie haar eigen identiteit. Gecombineerd met de toegevoegde waarde van het Amsterdam-Rijnkanaal, de Vecht, nieuw groen en het bruisende Utrecht op een steenworp afstand ontstaat hier een ideale woonlocatie.

Uitvoering

De openbare ruimte gaat zoveel mogelijk autoluw worden. Dit geeft ons kansen om prettige woonstraten met veel ruimte voor groen en langzaam verkeer te creëren. In ruimte en massa wordt straks zorgvuldig aangesloten op de context van onder meer de Friezenbuurt. Dat betekent dat er ruimte is voor verschillende typen en woningen in een Maarssense diversiteit.

De gemeente Maarssen en wij hechten waarde aan jouw mening. We hebben gepraat over onder meer de sfeer en identiteit, de aansluiting op de omgeving, het verkeer en parkeren en de openbare ruimte. De gemeente wil zich ervoor inzetten om deze locatie binnen afzienbare tijd tot ontwikkeling te brengen, vanwege de woningbehoefte. Aan de hand van vier panelen met de ruimtelijke visie voor de Bammenslocatie zijn we in gesprek gegaan. De vragen en uitkomsten hebben we samengevat in deze PDF.

Reageren op dit project?

Laat het ons weten!

Laat je gegevens bij ons achter om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom de Bammens locatie.

Wil je op de hoogte gehouden worden van dit project? 
Geen uitdaging is te groot

Verbeeldingskracht is de sleutel tot succes

In een wereld waarin niets onmogelijk is, is geen uitdaging te groot. Ons creatieve brein staat dus nooit stil. Zo ontwikkelen wij op unieke wijze oplossingen voor gebieden en vastgoed met altijd een optimale verbinding tussen de mens en zijn omgeving.

Explore onze projecten

Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico