Vastgoed- en gebiedsontwikkeling
Project

Beekstraat - Apeldoorn

Type
Concept- en gebiedsontwikkeling
Bouwjaar
2027
Plaats
Apeldoorn

Een plek om te wonen, werken en leven in hartje Apeldoorn.

Explorius is sinds kort eigenaar van het huidige KPN-gebouw en het parkeerterrein Markt Centrum. KPN gaat voor haar dienstverlening steeds meer gebruik maken van glasvezel. Hierdoor hebben ze minder ruimte nodig en gebruiken ze de telefooncentrale in het centrum van Apeldoorn niet meer. De locatie is onderdeel van het Stadspark van Apeldoorn. Het hart van de stad verandert de komende jaren in een groene en levendige ontmoetingsplek. Ook is het de bedoeling dat er meer woningen en werkruimtes bijkomen. Explorius werkt samen met de gemeente Apeldoorn aan een plan waar op de bovengenoemde locatie wonen en werken samenkomen in de groene omgeving. Het moet een plek worden waar iedereen wil zijn!

Idee en ambitie

Met het vrijkomen van deze locatie zien wij een mooie kans ontstaan voor Apeldoorn, waar we samen een nieuw stukje samenleving maken. Waar oud en nieuw elkaar vindt, waar gewerkt, gerecreëerd en gewoond wordt. Verschillende doelgroepen van jong tot oud vinden hier een fijne plek om te wonen in verschillende prijssegmenten. In onze ogen ontstaat er een groene en stedelijke omgeving om in te leven. Het bestaande gebouw wordt veranderd in een unieke werk en horeca plek.

Uitvoering

Op onze locatie hebben wij het plan om verschillende soorten nieuwe woningen te bouwen. We denken aan ongeveer 95 woningen die volgens het gemeentelijk woonbeleid worden verdeeld. Deze worden gerealiseerd in verschillende hogere woongebouwen. Het huidige KPN-gebouw blijft voor het grootste deel behouden en moet een bruisende plek binnen Apeldoorn worden. Wij vinden dit gebouw heel geschikt voor verhuur aan commerciële ondernemers zoals horeca en werken.

Om de plannen te maken, werken wij samen met Zecc architecten en Flux landscape architecture.

Informatieavond

Op 4 juli 2023 heeft er een informatieavond plaatsgevonden in het stadhuis. Op deze avond zijn we in gesprek gegaan met de partijen die betrokken en geïnteresseerd zijn in het project. Deze avond hebben we ook een presentatie gegeven, die we hieronder ook beschikbaar hebben gemaakt.

BEKIJK HIER DE PRESENTATIE VAN 4 JULI 2023.

BEKIJK HIER DE PRESENTATIE VAN DE GEMEENTE VAN 4 JULI 2023.

BEKIJK HIER HET VERSLAG VAN DE INFORMATIEBIJEENKOMST VAN 4 JULI 2023.

blijf op de hoogte en denk met ons mee!

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Meedenken over dit plan? Dat kan! Laat hieronder jouw input achter zodat wij dit mee kunnen nemen in de verdere planontwikkeling.

Wil je op de hoogte gehouden worden van dit project? 

Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico