Vastgoed- en gebiedsontwikkeling
Project

De Telgen III - Heeten

Type
Gebiedsontwikkeling
Status
In ontwikkeling
Plaats
Heeten

In Heeten hebben we bedrijventerrein De Telgen II ontwikkeld met plek voor bedrijven en woon-/werkkavels. Nu dit volledig is afgerond blijkt er vanuit het lokale bedrijfsleven nog steeds behoefte aan bouwkavels zodat bedrijven kunnen doorgroeien en/of zich kunnen vestigen in het dorp. Om dit mogelijk te maken hebben wij een schetsplan uitgewerkt voor de Telgen III. Aan de hand van enkele thema’s wordt op deze pagina het plan toegelicht. Wij hechten waarde aan uw mening, daarom bieden we onderaan deze pagina de mogelijkheid om te reageren op het plan. U kunt zich hier tevens aanmelden voor de informatiebijeenkomst en aangeven of u op de hoogte wilt worden gehouden over de verdere ontwikkeling van dit project.

Ontsluiting

Het plan sluit aan bij De Telgen II. De beeldkwaliteit en het wegprofiel van dat plan willen we doortrekken naar het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein De Telgen III. Het plan wordt aan de noordzijde vanaf De Telgen II ontsloten via de Telgenweg/IJzerweg. Het parkeren wordt op eigen terrein opgelost.

Voor de realisatie van het nieuwe bedrijventerrein moeten de huidige wandel- en fietspaden verlegd worden. Hierover zijn we met de Stichting Fiets- en Wandelpaden Heeten in gesprek geweest en zijn in het ontwerp de volgende uitgangspunten meegenomen:

 • De lengte van de paden blijft tenminste gelijk;
 • De nieuw aan te leggen paden sluiten aan op bestaande paden;
 • De beleving en het karakter van de paden blijft behouden.
 • Bestaand groen wordt zoveel mogelijk gehandhaafd en groene buffers worden gerealiseerd langs de randen van het plan;
 • In verband met het veiligheidsgevoel wordt een groene buffer aangelegd tussen pad en toegang naar Hutten Beef;
 • Het bestaande poeltje aan de IJzerweg wordt ingepast.

Kavels en hoogteverschillen

De uitgeefbare gronden en kavelgrenzen zijn bepaald op basis van de behoefte van betrokken gegadigden. De bebouwing is indicatief en nog niet gebaseerd op concrete bouwplannen. Tussen De Telgen II en De Telgen III bestaat een hoogteverschil dat wordt opgevangen middels keerwanden.

Water en groen

De waterhuishouding in het plangebied wordt aangepast.De bestaande vijvers worden gedempt en gecompenseerd door de aanleg van nieuwe waterbergingen aan de oost- en westzijde van het plan

Denk mee

De afbeeldingen op deze pagina zijn hier te downloaden. In januari heeft een informatiebijeenkomst en participatietraject plaatsgevonden. De uitkomsten hiervan worden meegenomen in de verdere planvorming en ontwikkeling.

Voorlopige planning

 • 18 januari 2022 - informatiebijeenkomst
 • januari 2022 - participatietraject
 • februari 2022 - evt. aanpassen schetsplan n.a.v. participatie
 • februari/maart 2022 - principebesluit gemeente
 • medio 2022 - ontwerp bestemmingsplan ter inzage
 • medio oktober 2022 - vaststelling bestemmingsplan
 • eind november 2022 - onherroepelijk bestemmingsplan
 • eind november 2022 tot begin januari 2023 - bouwrijp maken
 • januari 2023 - nutswerkzaamheden (onder voorbehoud van weersomstandigheden)

Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico