Vastgoed- en gebiedsontwikkeling
Project

Handelskade - Deventer

Type
Herontwikkeling
Bouwjaar
2024
Plaats
Deventer
Appartementen en penthouses
43
Studentenwoningen
88
Sociale huurwoningen
76
Kantoorruimte
3000 m2

Leven komt terug op de Handelskade in Deventer

Al enige tijd zijn het restaurant en de kantoren aan de Handelskade niet meer als zodanig in gebruik. Deze plek vraagt om een nieuw levendig gezicht dat past bij de stedelijke ambities van de gemeente. Het plan gaat uit van sloop van de bestaande gebouwen en nieuwbouw ten behoeve van nieuwe functies. De nieuwbouw is een mix van kantoren, commerciële ruimten, vrije sector koopappartementen, sociale huurwoningen en studentenwoningen. Hier ontwikkelen we een levendige entree voor de stad!

Concept

De panden aan de Handelskade hebben wij op eigen initiatief aangekocht om de locatie te transformeren naar een levendige plek. Een waardige entree naar de Deventer stadscampus en het centrum. Binnen Deventer is er al jaren een nijpend tekort aan studentenhuisvesting. Dit plan biedt daar een oplossing voor. Mede dankzij afspraken met een studentenhuisvester en coöperatie is de haalbaarheid en invulling verzekerd. Studenten krijgen een fijne, eigen plek dankzij de studio’s die er komen. Deze zijn 20 tot 40 vierkante meter en zijn van alle gemakken voorzien. Zo komt er weer leven in de brouwerij op de Handelskade.

Uitvoer en realisatie

De locatie vraagt om een hoogteaccent dat vergelijkbaar is met de Leeuwenbrug, om de nadruk te leggen op de stedelijkheid van stadscampus. Zo wordt een stedenbouwkundig verantwoorde opbouw naar de Leeuwenbrug gecreëerd vanaf de lagere panden aan de Handelskade. Daarnaast moet het gebied gaan fungeren als verbinding tussen de Handelskade, het stationsgebied, en de stadscampus. De nieuwe gebouwen worden verbonden door een plein met trappen naar de (nieuw aangelegde) Handelskade en aansluiting op de looproute van station naar onderwijsfuncties.

Inzien plannen

Het bestemmingsplan ligt momenteel ter inzage bij de Gemeente Deventer.


Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico