Vastgoed- en gebiedsontwikkeling
Project

Handelskade - Deventer

Type
Herontwikkeling
Start bouw
juni 2024
Plaats
Deventer
Appartementen en penthouses
43
Studentenwoningen
88
Sociale huurwoningen
76
Kantoorruimte
3.068 m2 BVO
Commerciële ruimte
368 m2 BVO

Leven komt terug op de Handelskade in Deventer

Aan de Handelskade wordt een locatie met voormalige bedrijfs- en kantoorpanden getransformeerd tot een levendig woon- en werkgebied met een mix van sociale huurwoningen, studentenwoningen, koopappartementen, kantoorruimte en horeca rond een binnenplein. Het gebied ligt vlakbij Saxion Hogeschool, het NS-station en het historische centrum van Deventer en maakt deel uit van de Stadscampus “De Kien”.

De Linie

Rentree en DUWO kopen woningen aan in één van de drie toekomstige nieuwe gebouwen: De Linie (het rechter gebouw in bovenstaande afbeelding). Voor Rentree gaat het om 76 sociale huurwoningen, met name studio’s en appartementen tussen circa 23 en 45 m2. ‘Wij zijn blij dat we deze nieuwbouw kunnen toevoegen aan ons woningbezit. Met de aankoop kan Rentree mensen met een lager inkomen blijven voorzien van betaalbare huisvesting in Deventer, ook op deze prachtige plek’, aldus directeur-bestuurder Jaap Huibers van Rentree.’

DUWO koopt 88 kleine zelfstandige studentenstudio’s aan (zogenaamde studettes) van 21 m2, gebouwd volgens haar Programma van Eisen voor studentenhuisvesting. Ook komt er een common room (gemeenschappelijke ruimte), een (brom)fietsstalling en een wasserette. Het gebouw telt negen bouwlagen.

De Frontier

In De Frontier, een hoge woontoren (het middelste gebouw in bovenstaande afbeelding), worden 43 ruime koopappartementen gerealiseerd. De verkoop van deze koopappartementen van ca. 102 tot 166 m2 is deze zomer gestart door Thoma Post Makelaars. Ook voor (potentiële)kopers is het prettig om duidelijkheid te krijgen omtrent groen licht voor realisatie van het project. De Frontier telt 17 bouwlagen, is even hoog als de Leeuwenbrug en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Het Blok

Naast woningbouw bevat het project ook kantoor- en horecaruimte: Het Blok (het linker gebouw in bovenstaande afbeelding). De verhuur en verkoop van ca. 2665 m2 kantoorruimte en 325 m2 horecaruimte zal binnenkort worden opgestart door Rebo Bedrijfsmakelaars en ForValue.

In verkoop

Klik hieronder op de button om naar dekophandelskade.nl te gaan.

Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico