Vastgoed- en gebiedsontwikkeling
Project

Naardereiland - Naarden

Type
Conceptontwikkeling, Gebiedsontwikkeling
Bouwjaar
2017
Woningen
45
Locatie
Naarden, 't Gooi

Niets is te mooi om waar te zijn

Op Naardereiland zijn 45 unieke vrijstaande en geschakelde villa's met garage verrezen. Rietgedekt en volumineus, met een aanlegplaats voor een boot en soms zelfs met een privé-strandje aan het Gooimeer. Op Naardereiland komt al het goede dat het leven te bieden heeft samen.

Concept en ambitie

"Naardereiland: Luxe binnen handbereik”. Dat is het creatief onderscheidend concept dat we hebben vertaald naar een sterk ruimtelijk plan binnen de gestelde randvoorwaarden. We hebben ons in onze keuzes laten leiden door de toekomstige bewoner van Naardereiland. Het resultaat is een perfecte balans tussen verkoopbaarheid, water, ecologie, sociale veiligheid en ruimtelijke beleving. Wij hebben met grote zorg de kaders ruimtelijk en financieel vertaald. Wonen op Naardereiland is luxe die voor een grote groep bereikbaar is gemaakt.

We wilden het eilandgevoel versterken door water toe te voegen aan de westzijde. Hier is een nieuwe haven gecreëerd. Veel bestaande bomen bleven behouden, karakteristieke bomen zijn verplaatst en nieuwe bomen zijn toegevoegd. De ecologische waardes voor bijvoorbeeld vleermuizen in het plangebied zijn behouden en versterkt. Zo realiseerden we onder meer oevervegetaties, extra fourageergebied en aangepaste verlichting. Het gebied heeft een heldere ontsluiting met informele, landschappelijke wegen voor zowel automobilisten, fietsers als voetgangers. De 45 woningen zijn in acht verschillende typologieën gebouwd in vier woonmilieus. Zo creëerden we een sterk gedifferentieerde woonwijk.

Wij zijn met ons hele team supertrots op deze prachtige villawijk met een eigentijdse en elegante signatuur. Vol enthousiasme en passie bedacht en ontworpen

Edwin van Elk, architect

Van onbeschreven blad naar verkochte villawijk in 1 jaar

Dat doe je niet in je eentje. Voor het exclusieve Naardereiland stelden we een gouden team samen. Alle betrokken partijen voldeden aan drie criteria: expertise op het gebied van dit type projectbouw, ervaring met de doelgroep en harmoniserende normen en waarden ten behoeve van een soepele samenwerking. Met deze partijen hebben we inmiddels een woonwijk gerealiseerd van 45 villa’s die elk een eigen aanlegplek aan het water hebben. In de openbare ruimte vind je speelplekken, ruime groenvoorzieningen en een ruime kade met aanlegplekken. Een groot aantal woningen heeft een privéstrand aan het Gooimeer.

Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico