Vastgoed- en gebiedsontwikkeling

Bestemmingsplan Oude Belastingkantoor Apeldoorn ligt ter inzage

Explorius Vastgoedontwikkeling transformeert het voormalig belastingkantoor in Apeldoorn naar een woonzorgcomplex. Het ontwerp bestemmingsplan ligt per 7 juli ter inzage.


Explorius Vastgoedontwikkeling transformeert het voormalig belastingkantoor in Apeldoorn naar een woonzorgcomplex. Het ontwerp bestemmingsplan ligt per 7 juli ter inzage.

Het voormalig belastingkantoor staat aan de John F. Kennedylaan 2 te Apeldoorn en is een karakteristiek gebouw van 1962 dat is ontworpen door de architect Piet Zanstra. Explorius kocht het gebouw, dat een gemeentelijk monument is, in 2019 van het Rijksvastgoedbedrijf. Explorius heeft een nieuwe invulling voor het gebouw uitgedacht, het betreft een concept dat uitgaat van een woonomgeving dat bestaat uit verschillende bewonersdoelgroepen. Het gaat daarbij om wonen met intramurale zorg en regulier wonen.

De verschillende bewonersgroepen vormen een basis voor een aangename en diverse leefomgeving. Met deze nieuwe invulling van het gebouw krijgt het monument een nieuw toekomstbestendig leven en de omgeving een nieuwe positieve impuls. Het wijzigen van het bestemmingsplan is noodzakelijk om deze nieuwe invulling van het gebouw mogelijk te maken. De volledige kantoorbestemming wordt vervangen voor een woonbestemming. Na transformatie bevat het gebouw 39 reguliere vrije sector appartementen en 2 woonzorgvoorzieningen voor onzelfstandig wonen, zowel voor ouderen als begeleid wonen voor jong volwassen. Van 7 juli 2022 tot en met 17 augustus 2022 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage. Bekijk hier het bestemmingsplan.

Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico