Vastgoed- en gebiedsontwikkeling
Project

Het oude belastingkantoor - Apeldoorn

Type
Transformatie
Bouwjaar
2021
Plaats
Apeldoorn

Een tweede leven voor het oude Belastingkantoor Apeldoorn

In de jaren 60 is de Belastingdienst van Den Haag naar Apeldoorn verhuisd. Nu is het een van de oudste kantoorpanden aan de John F. Kennedylaan en onlangs gekocht door ons. Het gebouw zal worden getransformeerd tot een prachtig complex waar wonen en zorg samen komen. Dit met respect voor de monumentale status van het gebouw, de toekomstige bewoners en de omgeving.

Concept

Het bestaande gebouw kenmerkt zich als robuust en stoer. Deze kwaliteiten moeten behouden blijven, mede hierom is het gebouw dan ook bestempeld als gemeentelijk monument. Het gebouw wordt dan ook getransformeerd met behoud van de huidige architectonische kenmerken en met respect voor de rijke geschiedenis van het pand. Zo kunnen we het gebouw al gemeentelijk monument eer aandoen. Binnen het gebouw wordt plaats gemaakt voor een combinatie van wonen en zorg. Het buitenterrein wordt ingericht met ruimte en oog voor biodiversiteit en ecologie.

Uitvoer en realisatie

De herwaardering van het oude postkantoorcomplex bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Aan de achterzijde bouwen we het nieuwe volume, waarin 5 bioscoopzalen worden gerealiseerd. Als tweede onderdeel pakken we de voorzijde op straatniveau aan: glazen puien maken een connectie tussen binnen en buiten en vormen een uitnodigende levendige plint naar de stad. De derde stap is het organiseren van de interne structuur. Een heldere ontsluitingsas en eenvoudige logistiek met representatieve trap doen recht aan het monument.

Inzien plannen

Op 7 oktober 2021 heeft er een inloopavond plaatsgevonden. Tijdens deze avond zijn de plannen aan de buurt en omwonenden getoond en toegelicht. De gepresenteerde plannen zijn HIER in te zien.

Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico