Vastgoed- en gebiedsontwikkeling
Project

Het oude belastingkantoor - Apeldoorn

Type
Transformatie
Bouwjaar
2024
Plaats
Apeldoorn
Up-to-date blijven

Kunnen we voor jou het verschil maken?

Ben je geïnteresseerd in een woning in het Oude Belastingkantoor? Als je jouw gegevens achterlaat bij Sjoerd via deze link, houdt hij je op de hoogte.

Laat je gegevens achter!

Een tweede leven voor het oude Belastingkantoor Apeldoorn

In de jaren 60 is de Belastingdienst van Den Haag naar Apeldoorn verhuisd. Nu is het een van de oudste kantoorpanden aan de John F. Kennedylaan en onlangs gekocht door ons. Het gebouw zal worden getransformeerd tot een prachtig complex waar wonen en zorg samen komen. Dit met respect voor de monumentale status van het gebouw, de toekomstige bewoners en de omgeving.

Concept

Het bestaande gebouw kenmerkt zich als robuust en stoer. Deze kwaliteiten moeten behouden blijven, mede hierom is het gebouw dan ook bestempeld als gemeentelijk monument. Het gebouw wordt dan ook getransformeerd met behoud van de huidige architectonische kenmerken en met respect voor de rijke geschiedenis van het pand. Zo kunnen we het gebouw als gemeentelijk monument eer aandoen. Binnen het gebouw wordt plaats gemaakt voor een combinatie van wonen en zorg. Het buitenterrein wordt ingericht met ruimte en oog voor biodiversiteit en ecologie.

Uitvoer en realisatie

Het voormalig belastingkantoor staat aan de John F. Kennedylaan 2 te Apeldoorn en is een karakteristiek gebouw van 1962 dat is ontworpen door de architect Piet Zanstra. Explorius kocht het gebouw, dat een gemeentelijk monument is, in 2019 van het Rijksvastgoedbedrijf. Explorius heeft een nieuwe invulling voor het gebouw uitgedacht, het betreft een concept dat uitgaat van een woonomgeving dat bestaat uit verschillende bewonersdoelgroepen. Het gaat daarbij om wonen met intramurale zorg en regulier wonen.

De verschillende bewonersgroepen vormen een basis voor een aangename en diverse leefomgeving. Met deze nieuwe invulling van het gebouw krijgt het monument een nieuw toekomstbestendig leven en de omgeving een nieuwe positieve impuls. Het wijzigen van het bestemmingsplan is noodzakelijk om deze nieuwe invulling van het gebouw mogelijk te maken. De volledige kantoorbestemming wordt vervangen voor een woonbestemming. Na transformatie bevat het gebouw 39 reguliere vrije sector appartementen en 2 woonzorgvoorzieningen voor onzelfstandig wonen, zowel voor ouderen als begeleid wonen voor jong volwassen.

Huidige status

Inmiddels is de sloop en (ver)bouw gestart! Medio 2025 komt concrete informatie beschikbaar over huurmogelijkheden. Oplevering is naar verwachting eind 2025. Een presentatie van de ontwikkelplannen voor de locatie is hier in te zien.

Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico