Vastgoed- en gebiedsontwikkeling

Officiële opening Buurtschap 't Burgje Odijk

Op 16 juni hebben wij de officiële opening en oplevering van Buurtschap't Burgje te Odijk gevierd. Regelmatig maken wij plannen waar we trots op zijn, maar 't Burgje scoort wel een top 3 notering.

We vieren de oplevering van een plan waarvan wij in februari 2016 de basis hebben gelegd door het winnen van een tender. Het is bij de oplevering voor ons altijd het moment om te kijken of onze ambities van destijds zijn geslaagd. Spoileralart: Dat is bij 't Burgje meer dan gelukt!

Tijdens de tender hebben we een concept gekozen de buurtschappen van Odijk. Een brede visie die als fundament kan dienen voor de grotere uitbreiding van Odijk. Kleine buurtschappen die een uniek woonmilieu toevoegen aan oost-Utrecht en goed inpasbaar zijn in het landschap. De definitie van een buurtschap luidt als volgt: ''Een buurtschap is een kleine bewoonde plaats, maar zonder eigen kerk of marktplein. Het is een verzameling van huizen, boerderijen of molens. Een buurtschap staat los van het aanliggende dorp. Een buurtschap heeft een eigen identiteit en veelal een sterke sociale cohesie.''

Bij ons in Twente noemen we dit laatste principe Noaberschap. Het gaat erom dat je je samen verantwoordelijk voelt voor een plek en voor elkaar. Nu zijn we inmiddels 6 jaar verder, na het winnen van de tender, en is het hele gebied opgeleverd. In die 6 jaar zijn er een hoop dingen gebeurd en bijzondere ondekkingen gedaan in het gebied. Het gebied kent namelijk een hele rijke historie en is vroeger in gebruik geweest door de Romeinen. Ergens in de omgeving ligt de Limes; een romeinse weg. Langs deze weg werden Romeise soldaten begraven als eerbetoon. Dat hier graven liggen is uit de vondsten gebleken. Er zijn in totaal 723 botten gevonden van zowel mens als dier. Daarnaast is er een Klotendolk gevonden. De nette naam is een ''Nierdolk'' waar ook een straat naar vernoemd is binnen de woonwijk, evenals de gevonden ''Denarius'' munten en de punt van een zwaard van een ''Swert''.

't Burgje is een plek met heel veel historie en daar voegen de nieuwe bewoners een nieuwe tijdlaag aan toe. Een gebied met een rijke geschiedenis is nu klaar voor de toekomst. Wij wensen de bewoners heel veel geluk toe in hun nieuwe (t)huis!

Via deze weg willen wij ook al onze partners bedanken die hebben bijgedragen aan de realisatie van deze prachtige wijk:
- Gemeente Bunnik
- Nijhuis Bouw b.v.
- Peek Bouw en Infra
- Kinderland Speeltoestellen

Meer weten over dit project? Klik hier!Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico