Vastgoed- en gebiedsontwikkeling
Project

Het Burgje - Odijk

Type
Conceptontwikkeling, Gebiedsontwikkeling, Vastgoedontwikkeling
Oplevering
vanaf 2021
Plaats
Odijk (Bunnik)
Woningen
143

Het beste van beide werelden

Onder de rook van Utrecht, grenzend aan het dorp Odijk, ligt de locatie Het Burgje. De ontwikkeling wordt gekenmerkt door duurzaamheid en kleinschalig wonen in het groen. Met een sterk concept en een gedegen doelgroepsbepaling hebben we een plan neergelegd waarin vrijwel elke woning uitzicht op het landelijk gebied heeft, historie en archeologie zichtbaar blijven en zeer duurzame woningen gerealiseerd zijn. Dit alles slechts op 20 minuten fietsen van hartje Utrecht.

OUDE BOERDERIJ EN NIEUWE SPEELTUIN CENTRAAL

De locatie wordt gevormd door de oude krukhuisboerderij “Het Burgje” en de daar aan grenzende gronden. Hieronder vallen een grote boomgaard en een weiland. Kenmerkend voor de plek is de hoge cultuurhistorische waarde: de boerderij zelf is een gemeentelijk monument, terwijl de omliggende gronden grote archeologische waarde hebben vanuit de Romeinse tijd. In onze ontwikkeling kozen we er voor de nadruk op historische hotspots te leggen: de monumentale boerderij hebben we behouden, een nieuw ensemble van gebouwen vormt het nieuwe erf. Dit erf (met kinderopvang, kinderboerderij, Bed&Breakfast) vormt de hotspot in Buurtschap het Burgje, de aangrenzende boomgaard hebben we grotendeels behouden. De tweede hotspot in het buurtschap is De Heuveltjes, waar een thematische inrichting van een groot centraal gelegen veld refereert aan het vroegere Romeinse grafveld.

HOGE AMBITIES WAARMAKEN

In de ontwikkelperiode hebben we hier hoge ambities gesteld. De gemeente vroeg om een project dat op alle vlakken SMART werd gerealiseerd; wij maakten daar SMARTER van. De aandachtspunten en maatregelen die we nemen zijn specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch, tijdgebonden, met respect voor ecologie/archeologie en zijn relevant. Door onze unieke aanpak werden wij gekozen om voor de gemeente Bunnik dit nieuwe buurtschap te realiseren.

EEN NIEUWE DUURZAAMHEID MAAKT HET VERSCHIL

We hebben ingezet in op kwaliteit, duurzaamheid, kleinschalig wonen in het groen en behoud van historische kenmerken. Dit hebben we gerealiseerd in woningen met een GPR-gebouw score van een 8.1 en hoger en een GPR-stedenbouw score van zelfs meer dan een 9.0! Samen zorgen deze uitzonderlijke scores voor een groene en duurzame buurtschap waarin elke woning aan het groen ligt. Hier hebben wij een nieuwe woonwijk gerealiseerd met de kwaliteiten van Utrecht én het buitengebied.

Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico