Vastgoed- en gebiedsontwikkeling
Project

Raadhuisplein - Haren

Type
Centrumontwikkeling
Start bouw
Q1 2026
Plaats
Haren (Groningen)
Appartementen
25
Commerciële ruimtes
Supermarkt, dagwinkel en horeca

Luxe wonen aan het Raadhuisplein in Haren

Het nieuwe gebouw met commerciële ruimtes op de begane grond en woningen op de verdiepingen sluit aan bij de verschillende sferen en kenmerken van het omliggend gebied. Zo heeft het oostelijk gelegen Haderaplein een meer groene en ontspannen sfeer, het Raadhuisplein wordt gekenmerkt door de dorpse reuring van het Harense centrum. Het nieuwe gebouw vormt een verbindende schakel. Midden in Haren realiseren wij 25 appartementen: dorps-stedelijk wonen met alle voorzieningen binnen handbereik!

Concept

Het originele concept bestaat uit een aantal kenmerken: openbaar programma in de plint, wonen aan een collectieve binnentuin, een licht gebouw. Al enige tijd zijn we bezig met het finetunen van deze kenmerken om zo een plan neer te leggen dat past bij zowel onze wensen als de wensen van omwonenden en de gemeente. In het structuurontwerp (najaar 2022) hebben we er voor gekozen om het gebouw aan de zijde van het Raadhuisplein te voorzien van een sterk verticale geleding. De zijde van de Brinkhorst wordt rustiger vormgegeven. Dit doen we om het gebouw optimaal in te laten spelen op de omgeving. Een hoge plint met aandacht voor details in de gevel geven het gebouw meer allure. Aan het plein creëren we als het ware een statige villa.

Groot en luxe wonen

Het gebouw biedt straks plek aan 25 luxe, levensloopbestendige appartementen. Deze zijn geörienteerd op het Raadhuisplein, Brinkhorst, Haderaplein en de patio. Tijdens de bouw wordt het gebouw voorzien van baksteen, houten kozijnen en fraaie details. Achter de bijzondere gevel realiseren we royale appartementen met een grootte van circa 95 tot 175 m2, allen voorzien van een ruim balkon of dakterras. Op de derde en vierde verdieping komen twee penthouses van 190 m2 en twee penthouses van een ruime 270 m2 groot. Elk appartement beschikt over ten minste één eigen parkeerplaats in de parkeergarage en een afzonderlijke berging

De woningen zijn uitermate geschikt voor mensen die de reuring van het dorp zoeken en ruim willen wonen. Daarbij is het prettig dat het onderhoud wordt verzorgd door de VVE en je dus nooit ergens alleen voor staat. Je komt makkelijk in contact met andere bewoners en sociale controle vergroot het gevoel van veilig wonen. Hier woon je straks comfortabel, zorgeloos en ruim in hartje Haren.

Update april 2023

Het ontwerp van het bouwplan vordert gestaag. Het is een werk van grote omvang, dat veel tijd vergt omdat alle ontwerpzaken goed afgestemd moeten worden met de technisch adviseurs, de aannemer, de gemeente, de beoogd exploitant van de supermarkt en omwonenden. Zodra er een compleet voorlopig ontwerp is presenteren wij dat op onze website.

Te zijner tijd zullen wij een inloopbijeenkomst organiseren voor alle belangstellenden. Doordat u reeds ingeschreven bent voor onze nieuwsbrief zult u daar automatisch een uitnodiging voor ontvangen. Mochten er voortijdig vragen zijn dan kunnen die hieronder worden gesteld. Gestelde vragen zullen wij dan zoveel mogelijk meenemen in onze presentatie tijdens de inloopbijeenkomst. Wij hopen u binnenkort al wat meer informatie te kunnen geven over het ontwerp van het bouwplan en de verschillende appartementen die er komen.

Globale planning

Q1 2025 start verkoop . Q2 2025 vergunningsfase . Q1 2026 start bouw . Q1 2028 oplevering

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven en als eerste vernemen wanneer de verkoop start? Laat dan hieronder je gegevens achter!

Reageren op dit project?

Laat het ons weten!

Ben je geïntereseerd in een woning aan het Raadhuisplein? Of wil je de voortgang van deze ontwikkeling graag volgen? Schrijf je dan in en we houden je op de hoogte!

Wil je op de hoogte gehouden worden van dit project?
Geen uitdaging is te groot

Verbeeldingskracht is de sleutel tot succes

In een wereld waarin niets onmogelijk is, is geen uitdaging te groot. Ons creatieve brein staat dus nooit stil. Zo ontwikkelen wij op unieke wijze oplossingen voor gebieden en vastgoed met altijd een optimale verbinding tussen de mens en zijn omgeving.

Explore onze projecten

Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico