Vastgoed- en gebiedsontwikkeling
Project

Weezenlanden-Noord Zwolle

Type
Gebiedsontwikkeling
Bouwjaar
2022
Plaats
Zwolle
Woningen
500

Bewoners keren terug naar een gezonde leefomgeving

Op dit moment ondervinden de bewoners van 180 huizen aan de Schuurmanstraat en de Wiecherlinkstraat, in de woonwijk Weezenlanden-Noord in Zwolle, last van vocht-, schimmel- en tochtproblemen. Daarom neemt de Zwolse woningcorporatie Stichting Openbaar Belang na uitvoerig onderzoek een drastisch besluit: de 180 huizen worden gesloopt en maken plaats voor een gezonde leefomgeving met minimaal 230 huurwoningen. Explorius en zusterbedrijf Nijhuis Bouw ondersteunen Stichting Openbaar Belang bij deze ambitieuze gebieds- en vastgoedontwikkeling. Samen gaan we ervoor zorgen dat de huidige bewoners terug kunnen keren naar een nieuw, gezonder huis op een vertrouwde plek.

HUIDIGE EN TOEKOMSTIGE BEWONERS VOOROP

Bij de herontwikkeling van deze locatie staan de bewoners voorop. Zij ervaren namelijk de gevolgen van het plan en de tijdelijke overlast. Daarom mogen zij ook profiteren van het eindresultaat: een gezonde leefomgeving waar zij graag naar terugkeren. Ons plan omvat circa 500 woningen, waarvan er 230 verhuurd worden door de woningcorporatie. Het plan wordt gecompleteerd met koopwoningen en huurwoningen in de vrije sector. Zo voorzien we in de brede woonbehoefte in Zwolle.

MEERWAARDE VOOR DE EINDGEBRUIKER

De locatie krijgt niet alleen meer groen en water dan nu het geval is, er zal ook volop ruimte zijn voor ontmoeting. Daarnaast wordt het uitzicht een stuk fraaier, aangezien de bewoners en bezoekers hun auto’s kunnen parkeren in een (half)verdiepte parkeergarage. Hierdoor zijn de auto’s uit het zicht en kan er op straat gespeeld en bijgepraat worden. Daarnaast bevat ons plan opties om de wijk te verrijken met commerciële voorzieningen, zoals een koffiecorner en een kinderopvang. Hierdoor ervaren de eindgebruikers daadwerkelijk meerwaarde in hun directe leefomgeving.

SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL

De 10-jarige herontwikkelingsopdracht is in 2019 aan de samenwerkingscombinatie Explorius-Nijhuis Bouw gegund. De realisatiesnelheid van dit traject is vanzelfsprekend mede-afhankelijk van de vergunningverlening, maar we verwachten dat de sloop van de eerste flats nog in 2021 plaatsvindt. Het ontwerp van ons herontwikkelingsplan is gemaakt door Barcode architects, op basis van het stedenbouwkundig plan van bureau Urhahn. De openbare ruimte is ontworpen door Karres en Brands. Bouwinvest is de beoogde afnemer van de huurwoningen in de vrije sector.

Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico