Vastgoed- en gebiedsontwikkeling
Project

Julianakwartier - Apeldoorn

Type
Conceptontwikkeling, vastgoedontwikkeling, gebiedsontwikkeling
Bouwjaar
2020-2022
Plaats
Apeldoorn
Woningen
86 woningen en 3 vrije kavels
Zorgappartementen
42
Zorg
7.200 m2 (KleinGeluk en Siza)

Introductie

De Julianalocatie is een bijzondere plek in Apeldoorn. Hier vond men tot voor kort het Juliana Ziekenhuis uit 1936. In 2013 is deze ziekenhuisvestiging gesloopt, waarmee een prachtige groene locatie in de bebouwde kom vrijkwam waarin zorg en wonen een plek hebben gevonden.

Concept en ambitie

We zijn dit project gestart met de ambitie een nieuw en groen woongebied te realiseren waarin men comfortabel, ruim en rustig, maar ook gezellig woont. Het gehele ontwikkelingsgebied heeft een eigentijds en samenhangend karakter in aansluiting op de bestaande omgeving van de Indische Buurt en het Sprengenbos. We hebben hier een gewaardeerde woonomgeving gerealiseerd met kwaliteiten en een schaal die passend zijn bij deze locatie.

De visie die ten grondslag ligt aan de ontwikkeling op het Juliana terrein, is vormgegeven als een parkmodel. In dit model vinden de maatschappelijke en zorgfuncties samen met zorggerelateerde appartementen op ongeveer de helft van het terrein een plek. De andere helft van de locatie wordt ingericht voor grondgebonden eengezinswoningen. Op deze manier ontstaat een groene parkachtige setting waarin wonen en zorg wordt gecombineerd. De ontwikkeling heeft de ruimtelijke structuur van parken en lanen in de omgeving als basis, waarbij de Julianalocatie fungeert als schakel tussen Indische Buurt en Sprengenbos.

Ontwikkeling en uitvoering

In samenwerking met Bouwinvest (vorige eigenaar van de locatie) hebben we een voorstel tot herontwikkeling gedaan, waarbij uitgegaan wordt van een ontwikkeling naar zorg en wonen. In het plan hebben we 86 grondgebonden woningen gerealiseerd en 3 kavels uitgegeven. Daarnaast hebben we hier 42 zorgappartementen in de vrije sector huur ontwikkeld en 7.200 m2 zorg.

De grondgebonden woningen zijn in een jaren ’30 stijl gerealiseerd door Nijhuis Bouw, als rijwoningen, twee-onder-één-kap woningen en vrijstaande woningen. 45 van deze woningen zijn gerealiseerd in het sociale segment.

Dat ene kopje koffie kan het verschil maken

Een betekenisvol verschil maken voor de eindgebruiker is voor ons een voorwaarde van bij elke ontwikkeling. Dit doen wij met visie, creativiteit en slagkracht maar vooral met respect voor mens en zijn omgeving. Samen maken we een wereld van verschil. Meer weten? De koffie staat klaar!

Altijd up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verhalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico